Hoe kunt u besparen op de levering van projectkeukens?

Keukenlevering A vs. B

Wanneer er op een bouw een keuken geleverd wordt volgens keukenlevering B heeft dit een aantal nadelen. Doordat de kasten enkel met karton zijn beschermd is er – met name op een bouwplaats – een grote kans op schade aan de kasten en fronten. Zeker wanneer deze in de weg staan en deze (tijdelijk) van hun plek moeten worden geschoven of getild. Onze keukenkasten blijven verrijdbaar op speciale karren tot het moment van montage plaatsvindt. Daarnaast is de keuken in zijn geheel ingesealed en blijven de onderdelen bij elkaar zonder zoek te raken of meegenomen te worden. Tot slot kunnen monteurs het afval beter en sneller scheiden door de karren her te gebruiken na montage. De nadelen van keukenlevering B zien wij als een uitdaging en hebben daarom keukenlevering A ontwikkeld waar directe besparingen voor ons en onze klanten uit voortkomen.

 

Minimaliseren van schades en bouwtijd

Door dankbaar gebruik te maken van het insealen van de keukens, minimaliseren we een aantal vormen van schade. Ten eerste blijft de keuken onbeschadigd voordat deze geplaatst wordt, wanneer er toch een schade geconstateerd wordt is het ook gemakkelijker te herleiden waar dit vandaan komt. Daarnaast is het verplaatsen van keukens op onze speciaal ontwikkelde karren gemakkelijker voor de monteurs waardoor zij minder tilwerk uitvoeren en daarmee hun lichaam sparen en sneller kunnen werken. Ook wordt er minder schade berokkend aan het pand zelf, denk aan de muren, liften en trappenhuizen. Het minimaliseren van faalkosten is een effect dat voortvloeit uit deze logistieke stroom, doordat de keukens en de onderdelen zijn ingesealed is het zoekraken of meenemen van onderdelen vrijwel niet meer mogelijk en is het van de buitenkant niet zichtbaar wat er gesealed is. Allesomvattend zorgt ons uniek logistieke proces voor een vermindering van de bouwtijd, vermindering van vertragende factoren, mankracht en kosten.

 

‘Just in time’ opleveren, hoe doen we dat?

Een rendabele keuken begint bij een optimale levering en montage, hierin valt veel te besparen. Wanneer de keukens en benodigde materialen besteld zijn, plannen we data in bij onze transporteur waar Projectkeukens Nederland alle geleverde materialen sorteert en tijdelijk opslaat. Eenmaal gesorteerd worden de keukens, en bijbehorende onderdelen op een speciale kar gezet en per kamer ingesealed. Vervolgens wordt een afspraak gemaakt voor het afleveren op de bouwplaats. Door dit goed voor te bereiden kunnen de materialen direct naar de juiste kamer gerold worden (zowel in laag,- als hoogbouw) en past het door de gangen en in de lift. Nadat de keukenonderdelen inpandig naar de juiste kamers zijn gereden is het tijd om de keukens te gaan monteren. Doordat de onderdelen inmiddels compleet in de kamers aanwezig zijn gaat dit proces razendsnel en worden meerdere keukens per dag per monteur geplaatst. Omdat wij steeds met dezelfde betrouwbare partners en monteurs samenwerken, kan onze montageploeg in een rap tempo de keukens monteren en komen zij niet voor verrassingen te staan. Wanneer tijdens de afbouwfase de opleverdatum dichterbij komt behouden wij door onze werkwijze altijd het overzicht en kunnen we snel opschalen indien nodig. Projectkeukens Nederland zorgt ervoor dat keukens ‘just in time’ geleverd worden.

 

Ervaring van onze klant & huurder

Projectkeukens Nederland levert ons een grote meerwaarde op logistiek gebied, dat is voor ons als ontwikkelaar van groot belang. Een efficiënte doorlooptijd geeft rust voor het totale proces. Gert Jan van de Sande – Projectleider Vastgoedontwikkeling bij B-Right Urban Living

Nadat ik 4 maanden voor de sleuteloverdracht mijn huurcontract had ondertekend was het 4 mei 2020 dan eindelijk zover, ik kon mijn nieuwe studio gaan betrekken! Fijn dat de geplande datum voor de sleuteloverdracht ook daadwerkelijk doorging op 4 mei en de bouw niet is uitgelopen. Huurder Campus Utrecht

Onze conclusie is dan ook dat een logistieke stroom dat goed in elkaar zit, meer oplevert dan een eventuele laatste onderhandeling op de prijs. Wanneer in de afbouwfase punten dermate uitlopen dat de opleverdatum verplaatst moet worden, komen ook de huurinkomsten later op gang.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over ons logistieke – en plaatsingsproces en hoe u hierdoor kunt besparen? Wij staan met een team van projectadviseurs en specialisten voor u klaar en helpen u graag verder.
 
Neem contact op met Tessa van Breukelen
via t.vanbreukelen@projectkeukensnederland.nl 
of 06-5335730